Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проучване на факторите на риска за здравето ще се проведе в област Сливен

15 септември 2020 14:32, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 3 години, брой четения: 875
---

Национално проучване на факторите на риска за здравето, организирано от Министерството на здравеопазването и Националният център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА), ще се проведе през месеците септември, октомври и ноември 2020 г. на територията на област Сливен.

Проучването се провежда в рамките на изпълнението на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

Анкетирането за област Сливен ще се осъществи от служители на Регионална здравна инспекция-Сливен. В него са включени 117 лица от различни възрастови групи в четирите общини на областта.

Целта е събиране на надеждна информация за разпространението на основните рискови фактори (тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, ниска физическа активност, нездравословно хранене), които са причина за развитие на хроничните незаразни болести – сърдечно-съдови заболявания, злокачествени новообразувания, хронични белодробни болести, диабет и др.

РЗИ-Сливен се обръща с молба за оказване на съдействие от гражданите, попаднали в извадката при попълване на анкетните карти.

Информацията, събрана чрез това Национално проучване, е поверителна. Тя ще се обработва на законово основание, в изпълнение на нормативни задължения на Националният център по обществено здраве и анализи.

 

РЗИ-Сливен