Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен чества 30 години от спечелването на Купата на България по футбол

16 септември 2020 09:27, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди 2 дни, брой четения: 463
Сливен чества 30 години от спечелването на Купата на България по футбол

30-та годишнина от спечелването на Купата на България по футбол от отбора на „Сливен” ще бъде отбелязана на 19 септември на стадион „Хаджи Димитър”.

Най-големият успех на сливенския футбол бе през далечната 1990 г, на 30 май, когато „Сливен” победи ЦСКА с 2:0 във финалната среща на турнира, играна в Габрово.

Въпреки желанието на организаторите по честване на годишнината, събитието да се състои на 30 май, дата на която е спечелен трофея, то бе отложено заради забраната за провеждане на спортни прояви заради Ковид-19.

Сега, на 19 септември, честването ще бъде още по-тържествено, защото датата също е знакова в 106-годишната история на футбола в Сливен.

На 19 септември 1990 г. в мач от турнира за КНК на стадион „Хаджи Димитър“ гостува италианския Ювентус, един от най-големите отбори в света.

Честването на юбилея се организира от Община Сливен, Областен съвет на БФС-Сливен и ОФК Сливен.

По време на тържествената част ще бъдат почетени героите от финалния мач, водени от старши треньора Людмил Горанов, както и други ветерани на сливенския футбол.

Ще бъде проведен турнир за деца, в който ще участват десет отбора от областта, обяви Райчо Райчев, председател на Областния съвет на БФС-Сливен.

С вълнение назад във времето се върна тогавашният президент на футболния „Сливен” Петър Балездров.

Дарик