Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Какво трябва да знаете, ако ще теглите кредит

16 септември 2020 13:46, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 3 години, брой четения: 601
Какво трябва да знаете, ако ще теглите кредит

Имате ли опит в тегленето на парични заеми от банки или други финансови институции? За да се отговори на въпроса как да изтеглим кредити, е необходимо да се разяснят всички етапи от тази процедура. Това със сигурност ще ви помогне да не сгрешите и след това да съжалявате дълго време.

За да не се случи точно така, експертите ви съветват да се придържате към следната схема:

Още в самото начало, когато решите да теглите кредит, следва да сте абсолютно наясно с това, от каква сума се нуждаете и в какво възнамерявате да я вложите. Не е препоръчително да се теглят кредити просто ей така, а после да се търсят начини за влагане на парите. Който работи на този принцип най-често се оказва в невъзможност да си плаща дълговете.

Кредитът не се тегли за забавление, той не е развлечение, а сериозен финансов инструмент, с който трябва да се научите да работите, ако искате да ви служи добре. В определени случаи може да стене опасен, затова бъдете нащрек.

Институциите, които предлагат услугата кредитиране могат да се похвалят с огромен брой програми за целенасочено кредитиране, което ще ви позволи да изберете най-подходящата, в зависимост от това коя отговаря най-добре на вашите цели. Например, ако имате нужда от пари, защото искате да развиете собствена компания, тогава трябва да вземете съответно кредит, подходящ за развитие на бизнес.

Също така, следва много отговорно да изберете подходящата кредитна институция . Необходимо е да се разгледат предложенията на поне няколко кредитни институции и да се изберат най-подходящите условия.

Още нещо много важно -запознайте се подробно условията на заема. Много кредитополучатели не си правят труда да се запознаят с всички условия на договора, тъй като се интересуват само от графика на плащанията и от размера на погасителните вноски. Този подход е погрешен. В никакъв случай не забравяйте да разгледате списъка със санкции, в случай, че на по-късен етап възникнат затруднения с плащането на вноските.