Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С изложба „Остани жив! Пази живота!“ започнаха Дните за безопасност на пътя в Сливен

16 септември 2020 15:58, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 478
Директорът на НХГ Ал. Дойчинов и зам.областният управител К. Костов откриха изложбата

Дните за безопасност на пътя бяха открити в Сливен на 16 септември с изложба на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“. Експозицията под надслов „Остани жив! Пази живота!“ бе разположена на пешеходната зона в града. Представените плакати са получили признание на национални и международни изложби и конкурси. Техните автори са бивши и настоящи ученици на елитното училище. Събитието тази година бе съвместна инициатива на учебното заведение и областната администрация.

НХГ „Д. Добрович“ ежегодно подкрепя европейската кампания за безопасно движение, както и други каузи от голямо обществено значение, каза на откриването директорът на учебното заведение художникът Александър Дойчинов. Шестнадесети септември е обявен за Ден без жертви на пътни произшествия. „Виждате от какво значение е изкуството за обществото“, подчерта той.

Зам.областният управител Камен Костов представи европейската кампания. От името на областния управител Чавдар Божурски той връчи на директора благодарствен адрес за въздействащите послания на талантливите възпитаници на училището.

На изложбата присъстваха ученици от НХГ „Д.Добрович“, ръководители на държавни структури, кметове и зам.кметове от общините в областта, експерти по безопасно движение, представители на областната администрация, граждани.

НХГ „Д.Добрович“ подготвя гимназистите в три направления: рекламна графика, иконопис, художествена тъкан. Училището е уникално не само за областта, а и за страната. Утвърдената му през годините визитна картичка е, че висококвалифицирани специалисти не само обучават, но и вдъхновяват учениците си.

Снимки

Събитието събра ученици от училището, гости и гражданиЧленове на Областната комисия по безопасност на движението също присъствахаПлакат - 1Плакат - 2Плакат - 3Плакат - 4Плакат - 5Плакати - 6 и 7Плакати - 8 и 9Плакати - 10 и 11