Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От "Системата ни убива" отказват да напуснат НС, Караянчева: Няма отказан диалог

16 септември 2020 16:17, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 ден, брой четения: 81
Цвета Караянчева

Протестиращи от "Системата ни убива" отказват да напуснат Народното събрание. Те настояват за оставки и декларация до 240-те депутати, като се заканват, че няма да си тръгнат, докато тя не бъде подписана от всички народни представители.

Не е отказан диалог с майките от "Системата ни убива" и ПГ на ГЕРБ ще се срещне с тях, каза председателката на парламента Цвета Караянчева в изявление по повод групата протестиращи, които стоят във фоайето на един от входовете на парламента.

Пред медиите Караянчева обясни, че още сутринта протестиращите са внесли писмо, в което настояват да се срешщнат с всички парламентарни групи в периода 16-18 септември.

"На момента съм разпратила на всички паралментарни групи. Оттук нататък не виждам причина дамите да седят пред пропуска. Очакват обаждане от парламентарните групи, за да направят съответните срещи. Не виждам каква е причината те да продължават да стоят тук. Раздават някакви декларации. Заявено е нашето желание за диалог и уточняваме кога ще е възможно ПГ на ГЕРБ да ги приеме. Това, че те седят и търсят контакти с народни представители, аз недоумявам", посочи Караянчева.

"Няма да позволя да се правят провокации в Народното събрание, не бива да допускаме това, което се случи с барикадираните сестри, НСО да си свършат работата и да уведомяват надлежно за правилата гражданите", продължи тя.

Караянчева добави, че в групата на протестиращите в Народното събрание има и дете и призова то да не се използва за политически цели.

Снимки

Полицаи