Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Възнагражденията на някои дипломати скачат с 30%

16 септември 2020 17:13, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 ден, брой четения: 101
........................................................

На проведеното днес редовно заседание Министерският съвет прие 30% увеличение на заплатите на дипломатите, чиято дейност по един или друг начин е свързана с борбата с COVID-19.

Средствата ще бъдат отпуснати по линия на външното министерство, откъдето ще бъдат трансферирани до задграничните представителства на страната. Това е поредното повишаване на зaплaтитe в дъpжaвнaтa aдминиcтpaция cъc cpeдcтвa oт дъpжaвния бюджeт, дoĸaтo нeгoвият излишъĸ ce тoпи и ce oчaĸвa дo мeceц – двa тoй дa ce пpeвъpнe в cepиoзeн дeфицит, посочва “Economic.bg”.

Припомняме, че в началото на август депутатите приеха промени по бюджета на няколко министерства. Бяха направени предложения за увеличаване на заплатите в 28 администрации с 30% заради дейности, свързани с овладяване на пандемията от COVID-19. В това число влизат и служителите на първа линия, които имат пряк контакт с други лица и най-голям риск за зараза.

Наред с това със също толкова се увеличават и разходите за персонал в задгранични представителства на Република България.