Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изгражда се отводнителна канализация за част от село Желю войвода

17 септември 2020 13:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 465
Otvodnitelna kanalizaciq

В Желю войвода се изгражда нова отводнителна канализация за голям район от селото, където дворовете и къщите на хората се наводняват при проливни дъждове. Днес кметът на Сливен Стефан Радев посети обекта и се срещна с част от жителите. Те споделиха, че с новата отводнителна канализация се решава дългогодишен проблем и благодариха за съдействието от страна на кмета и неговия екип. Стефан Радев подчерта, че се полагат всички усилия за подобряване инфраструктурата в населените места и съдейства винаги на местните кметове според възможностите на Общината.

Средствата за отводняването бяха гласувани от Общинския съвет по негово предложение с актуализацията на бюджета на заседанието през юли и са в размер на 10 000 лева. Дейностите стартираха на 11 септември и приключват до края на тази седмица. Отводнителната канализация е с дължина 450 метра, информира кметът на Желю войвода Стоян Генов.

„От десетки години при големи дъждове дворовете и приземните етажи на къщите се наводняваха, което беше голям проблем за жителите. Това, което се прави сега, е много важно и съм благодарен на кмета Стефан Радев, че прие присърце проблема, както и на общинските съветници, които гласуваха „за“. Реши се дългогодишен проблем на този участък и се надявам, че и за другите след време ще се изгради отводнителна канализация“, допълни Генов.