Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинските съветници ще гласуват нова Наредба за условията, критериите и реда за финансово подпомагане на спортните клубове

18 септември 2020 14:07, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 520
Proekt za Naredba

Сред акцентите на предстоящата редовна сесия на Общински съвет-Сливен на 24 септември е внесеното от кмета Стефан Радев предложение за проект на Наредба за условията, критериите и реда за финансово подпомагане на спортните клубове. Тя касае и други дейности, свързани с направленията на физическата култура и спорта в община Сливен.

Според сливенския градоначалник мотивите за това са, че досега действащата Наредба за финансирането на клубовете не отговаря на новоприетия Закон за физическото възпитание и спорт като по-висш нормативен акт. Приемането му налага значителни промени в нормативната база, както и в условията и реда за финансиране и подпомагане на физическата активност, физическото възпитание, спорта на територията на общината. Кметът Радев посочи още, че се въвеждат като приоритет спортно състезателната дейност с подрастващи и стимулиране и развитие на детско-юношеския спорт. В съответствие с това отпускането на средства от общината ще се определя от общинската политика и стратегия за развитието на спорта и физическото възпитание. Конкретният размер на финансиране ще се определя ежегодно с приемането на бюджета на общината. Проектът за Наредба е съобразен с европейското законодателство в областта на спорта, Европейската харта за местно самоуправление, както и с разпоредбите и целите на националното и местно законодателство и не противоречи на нормативни актове от по-висока степен.