Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

COVID-19 ваксини: Публично изслушване в Европейския парламент

18 септември 2020 15:25, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 123
Европейски парламент

Справянето с предизвикателствата, свързани с осигуряването на достъп до безопасни ваксини срещу COVID-19, ще бъде основната тема на онлайн изслушването на 22 септември от 9.00-12.00 в Европейския парламент.

Членовете на ЕП от комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните, както и комисията по промишленост, изследвания и енергетика ще бъдат домакини на публичното онлайн изслушване.

Те ще изслушат ключови участници, включително изследователи и представители на фармацевтични компании и организации на гражданското общество и Европейската агенция по лекарствата, посветени на многобройните предизвикателства, пред които е изправен ЕС по отношение на внедряването на бъдеща ваксина.

Дебатът ще се съсредоточи върху въпросите за адекватни клинични изпитвания, бързо производство и комерсиализация, както и за справедливо разпространение на безопасна ваксина срещу COVID-19 в ЕС.

 

Кога: вторник, 22 септември, от 9:00 до 12:00

Къде: Сграда Йозеф Антал стая 4Q2, Брюксел

 

Програмата е достъпна тук: https://www.europarl.europa.eu/cmsdata/211382/Programme_Joint%20ITRE%20ENVI%20Public%20Hearing_220920.pdf

 

Следете на живо от 09:00 по ЕП на живо: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/envi-itre-joint-hearing-on-how-to-secure-access-to-covid-19-vaccines- for-eu-Citizens-Clinical-tests_20200922-0900-COMMITTEE-ENVI-ITRE_vd или гледайте повторението на Video on demand (VOD) тук: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/envi-itre-joint- изслушване как да си осигуря достъп до covid-19-ваксини-за-граждани на ес-клинични-опити_20200922-0900-КОМИТЕТ-ENVI-ITRE_vd

 

Обща информация

Разработването и внедряването на ефективна и безопасна ваксина срещу вируса е най-вероятното постоянно решение за спиране на пандемията. За тази цел Комисията предложи стратегия на ЕС за ваксини срещу COVID-19.

 

Информация за медиите относно предпазните мерки за COVID-19

В опит да намали разпространението на вируса COVID-19, Парламентът намалява необходимостта от физически срещи в помещенията си, без да нарушава ролята си на демократичен контрол, нито способността си да одобрява необходимите законодателни мерки за борба с вируса и да подкрепя обществеността , потребители, предприятия и аварийни служби.

Изискваното социално дистанциране от 1,5 м ще се спазва през цялото време в помещенията на ЕП. Всички парламентарни дейности, като комисионни и пленарни заседания, които все още се провеждат, ще бъдат излъчвани по интернет и могат да бъдат проследявани от медиите, без да се изисква физическото им присъствие в помещенията на ЕП. Членовете на Европейския парламент, членовете на Комисията, представителите на Съвета и други поканени ще могат да участват дистанционно.

Задължително е да носите маска на общността, която покрива устата и носа през цялото време, докато сте в сградите на Парламента. Поради това журналистите, които трябва да дойдат лично в Парламента, трябва да донесат маска и да я носят, за да имат достъп до помещенията на Парламента.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net