Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предстоящи ремонти на В и К – инфраструктурата бяха обсъдени на среща в областната администрация

18 септември 2020 16:48,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 475

Състоянието на В и К – инфраструктурата в Сливенска област бе тема на среща, която се проведе на 18 септември по покана на областния управител Чавдар Божурски. В нея участваха управителят на „В и К – Сливен“ ЕООД Севдалин Рашев, кметовете на община Сливен Стефан Радев и община Нова Загора Николай Грозев, секретарят на община Твърдица Пламен Курумилев, експерти от Асоциацията по В и К.

Областният управител информира участниците, че при посещението му в МРРБ е проведен разговор с ръководството на „Български В и К холдинг“. Холдингът е поел ангажимент да финансира ремонти на кризисни обекти от водопреносната мрежа в областта. Заявените предварително средства са в размер на 10 млн.лева. Те ще бъдат предоставени под формата на заем на водния оператор в Сливен.

На срещата в областната администрация управителят на „В и К – Сливен“ Севдалин Рашев представи списък на обекти в малките населени места, които се нуждаят от спешни ремонти. За някои от тях има готови проекти. Предстои списъкът да бъде прецизиран, като се изчисли и стойността на строителните дейности. Размерът на финансовата помощ ще позволи да бъде извършена частична подмяна или ремонт на най-компрометираните участъци от водопреносната мрежа. По време на срещата бе взето решение в списъка да бъдат включени обекти, чийто ремонт ще доведе до най-голямо намаление на загубите на питейна вода, ще е от полза за по-голяма група от потребители или ще намали разходите за ел.енергия на водния оператор.

До началото на октомври „В и К – Сливен“ трябва да изготви списък на обектите с прогнозните ремонтни разходи по тях.