Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

COVID-19 в Австрия: Обявени са нови мерки

18 септември 2020 16:50, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 146
Австрия

В момента Австрия е във фаза на постепенно и сигурно повторно отваряне. Този процес се наблюдава отблизо и мерките за ограничаване се въвеждат (повторно) при необходимост.

Границите на повечето европейски държави вече са отворени отново (подробности). За всички останали страни трансграничното пътуване все още е силно обезкуражено, невъзможно или възможно само ако са изпълнени определени условия. Моля, проверете австрийските и местните разпоредби, преди да резервирате пътуване.

Австрийският канцлер Себастиан Курц обяви в четвъртък, че страната ще наложи нови мерки в опит да ограничи разпространението на коронавируса на фона на ново нарастване на инфекциите.

Курц отбеляза, че броят на случаите се е удвоил през последните две седмици и подчерта, че правителството трябва да реагира, за да се избегне поредното блокиране.

От понеделник, 21 септември, гостите трябва да носят маска в ресторантите, когато не седят на масата си. Максимален брой хора на маса: 10. Всички частни тържества или срещи на закрито (с изключение на погребения) също са ограничени до 10 души. Сега се изискват маски на пазари, търговски панаири и религиозни тържества.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com