Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Български русофили подготвят политически проект

20 септември 2020 12:01, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 159
Николай Малинов

Националното русофилско движение проведе общо събрание, на което беше приета нова стратегия до 2024 г., предаде ТАСС. Освен създаването на международна русофилска организация, българските русофили обсъждат и създаването на проект на политическа партия.

Николай Малинов бе преизбран за председател. Той каза, че 16 от техните активисти са били арестувани миналата година. Прокуратурата инспектира всички 240 техни структури, обединявайки 35 000 членове.

Културната русофилия не може да бъде нито лява, нито дясна, нито либерална, така че различни социологически проучвания показват, че около 80% от българите се определят като русофили, каза Малинов.

Коментирайки антиправителствените протести, призоваващи за оставка на правителството и главен прокурор Иван Гешев, лидерът на движението посочи, че членовете му не участват в протестни акции. Но претърсването на прокуратурата в президентската администрация през юли доведе до масовите протести. Според Малинов хората са видели, че по време на демокрацията не са получили свобода, а са я загубили, предава БГНЕС.

Източник: БНР
Снимка: rusofili.bg