Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Художникът Пламен Легкоступ откри своя изложба в Ямбол

20 септември 2020 14:01, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 144
........................................................

„С вяра, надежда и любов да търсим красотата, която е в изкуството, и доброто в живота“, с тези думи художникът Пламен Легкоступ откри на 17 септември в Художествена галерия „Жорж Папазов“ своята изложба „Пътуване във времето“, съобщи Делник.

„Това пътуване във времето с тази изложба ме върна много години назад – години, когато с една част от присъстващите бяхме студенти във Великотърновския университет и още по-назад във времето, когато всяко лято бях в Ямбол, защото корените ми са от тук“, сподели той и благодари на вуйчо си – Ганчо Карабаджаков, че е дошъл от Велико Търново в родния си Ямбол за изложбата му и на леля си – адвокат Сия Карабаджакова, че го е уважила.

Авторът беше лаконичен, защото според него художникът не трябва да се представя с думи, а с творбите си.

Той връчи на Петко Йорданов дарителския лист, с който дарява на галерията творбата си „Риба – ветрило – 2“, която е от същия цикъл на откупената картина от ХГ „Жорж Папазов“ – „Сблъсък на цивилизациите“.

Експозицията има и ретроспективен характер – тя представя общо 47 творби – от 1980 г. – една от които – „Натюрморт с пепелник и пура“, е рисувана в Ямбол в ателието на Ганчо Карабаджаков, до най—актуалните картини от тази година. В нея ясно може да се види „пътуването“ във времето, в стиловете, в цветовото възприемане на света и творческото израстване на художника за този 40-годишен период.

Изложбата може да бъде видяна в ХГ „Жорж Папазов“ до 15 октомвври.

Източник: Радио 999
Снимка: Delnik.net