Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Служители в парк връщат по пощата боклука на замърсители

20 септември 2020 15:05, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 167
Чували с боклук

Служителите в популярния тайландски национален парк Као Яй изнамериха един оригинален начин да поддържат чистотата, като ще връщат по пощата боклука, оставен от замърсяващите околната среда посетители, пише в."Метро".

Освен това те ще предоставят данните на всеки нарушител на местната полиция. Паркът е разположен на два часа път с кола от столицата Банкок.

Новата схема беше обявена от тайландския министър на околната среда Варавут Силпа Арча.

На страницата си във Фейсбук той публикува купчина боклук, готов да бъде изпратен обратно на нарушителите с придружаващата бележка "Вие забравихте тези ваши неща в Националния парк Као Яй!".

Проследяването на замърсителите на парка стана възможно заради пандемията. Сега всеки посетител трябва да остави името и адреса си при влизането в обекта. Боклукът не само загрозява и замърсява природната забележителност, но също така е опасен и за дивите животни. В Тайланд законите срещу замърсяването са много строги. Нарушител може да получи до 1 година затвор, ако пуши или оставя боклук след себе си в един от двайсет и четирите най-популярни туристически плажове, припомня изданието.

Източник: БТА
Снимка: pixabay.com