Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Алеи в парка на Ямбол ще носят имената на Минчо Боев и Христо Вълев

21 септември 2020 10:51, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 129
Спортна зала "Диана" Ямбол

Алеи в Градския парк на Ямбол да носят имената на легендарния спортен деятел Минчо Боев и на създателя на парка Христо Вълев. За това ще гласуват в четвъртък общинските съветници.

Кметът Валентин Ревански е внесъл предложение алеята западно на зала „Диана“, започваща от северния вход на парка край бензиностанцията до централната алея, да бъде назована на името на Минчо Боев. А мотивите затова са, че уважаваният деятел на спорта Минчо Боев има особени заслуги за построяването на зала „Диана“. Тази година отбелязваме 55 години от построяването на зала „Диана“ и 120 години от организираното физкултурно движение в Ямбол, добавя кметът Валентин Ревански.

Алеята южно от зала „Диана“, започваща от входа на парка до изхода за централна гара, пък да носи името на Христо Вълев Керемидчиев. Предложението за това е на постоянната комисия в Общинския съвет „Култура, читалищна дейност и културен туризъм“.

Главната алея в парка носи името на Руси Хайдутов с решение на Общинския съвет от 27 юни 2008 г., припомнят от комисията. Руси Хайдутов е главният градинар в парка от 1925 г. и прави всичко възможно да го превърне в европейски.

Христо Вълев е този, който още през 1882 г. с много лични агитации успява да убеди общинските съветници и кмета Димитър хаджи Генов общината да предостави мястото зад моста и пътя за старата гара за изграждане на градска градина, допълват още от комисията.

Източник: Радио 999
Снимка: Община Ямбол