Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предстои: Беларус, миграция, младежка безработица

21 септември 2020 13:04, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 143
Европейски парламент

Евродепутатите ще се срещнат с лидера на опозицията в Беларус Святлана Цихановская, ще обсъдят ново предложение на Европейската комисия за миграцията и ще изслушат въпроса за ваксините.

 

Среща с лидера на опозицията в Беларус

Изгнаният лидер на белоруската опозиция Святлана Цихановская ще присъства в понеделник на заседание на комисията по външни работи, за да обсъди с евродепутатите последните събития в страната. Членовете също ще приемат препоръки за това как ЕС трябва да преоцени отношенията си с Беларус след фалшивите президентски избори и жестокото потушаване на масовите протести.

 

Наблюдение на върховенството на закона

Във вторник комисията по граждански свободи ще гласува законодателна инициатива относно постоянен механизъм на ЕС за наблюдение и предотвратяване на отстъплението на ценностите на ЕС във всички държави-членки. В пленарна резолюция, приета на 17 септември, Парламентът посочи огромни доказателства за нарушения на върховенството на закона в Полша.

 

Миграционен пакт

В четвъртък комисията по граждански свободи ще обсъжда предложения за нова политика на ЕС в областта на убежището и миграцията със заместник-председателя на Комисията Маргаритис Шинас и комисаря по вътрешните работи Илва Йохансон. Очаква се Комисията да представи предложенията в сряда, както председателят на Комисията фон дер Лайен обяви в обръщението си към Съюза на 16 септември.

 

Справяне с младежката безработица

За да смекчи възможното рязко нарастване на младежката безработица в ЕС поради пандемията Covid-19, комитетът по заетостта и социалните въпроси ще гласува в понеделник резолюция, призоваваща за бързо засилване на гаранцията за младежта и увеличаване на нейното финансиране.

 

Ваксини: безопасност, производство, достъп

Членовете на ЕП от комисиите по обществено здраве и индустрия ще проведат публично изслушване във вторник за това как да осигурят достъп до ваксините Covid-19 за всички Те ще обсъдят с изследователи и представители от фармацевтичната индустрия, академичните среди, гражданското общество и Европейската агенция по лекарствата, като се фокусират върху адекватни клинични изпитвания, бързо производство и разпространение.

 

Ден на многоезичието

Многоезичието е да се гарантира, че всички европейци могат да следят работата на своите демократични представители на който и да е от 24-те официални езика на ЕС. В петък Парламентът отбелязва Деня на многоезичието, като приканва хората да получат представа за работата и живота на устните и писмените преводачи. Хората могат да участват онлайн в интерактивни семинари.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net