Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

75-и пореден антиправителствен протест. Към бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание, полетяха яйца и домати

21 септември 2020 21:35, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 146
Протест в София

Провежда се 75-ата поредна вечер срещу правителството и главния прокурор в триъгълника на властта – между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. Няколкостотин души са се събрали на площад "Независимост".

По бившия Партиен дом - сега сграда на Народното събрание бяха хвърлени яйца и домати. Организаторите от "Отровното трио" посочиха, че са били приготвили и друга "изненада" за днешния протест, но впоследствие са са решили да я отложат за друг път.

Движението по булевард “Цар Освободител” в столицата е блокирано частично в участъка пред БНБ, като автомобилите могат да преминават по бул. "Дондуков".

По-рано вечерта паралелно с протеста се проведе репетиция за концерт, който е част от корпоративното събитие на една агенция за недвижими имоти.

На протеста бе представена и нова песен, написана специално за него. В общи линии текстът гласи, че се иска оставката на всеки един от депутатите, както и на министрите от кабинета "Борисов".

Основната тема в речите на протеста тази вечер е утрешният протест, който ще премине за трети път под наслова "Велико народно въстание".

Kъм 21:00 часа се проведе традиционното шествие, при което бяха блокирани кръстовищата на Орлов мост и Ректората на СУ.

Източник: БНР
Снимки: БГНЕС

Снимки

Протест в София