Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европейска седмица на мобилността

25 септември 2020 12:14, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 3 години, брой четения: 1270
Седмица на мобилността

От 16 до 22 септември се проведе ежегодната кампанията „Европейска седмица на мобилността” , която се реализира с подкрепата на Европейската комисия и Генерална дирекция „Мобилност и транспорт”. От българска страна национален координатор на кампанията е Министерството па околната среда и водите.

Основната цел на инициативата е насърчаването на устойчива градска мобилност, водеща да намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми.

Всяко издание е насочено към определена тема, свързана с устойчивата мобилност, като през 2020 г. темата е „Чиста мобилност за всички”, под мотото „Избери как да се придвижиш”.

През последните години кампанията се радва на все по-голям интерес, като тази година ОУ "Панайот Хитов" отново се включи с редица инициативи. Уениците от трети клас създадоха колаж от снимки със своите природосъобразни "транспортни" средства, за да покажат, че има и "екологично чисти" начини за придвижване в градска среда.