Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поиска становището на здравния министър за терена на бившата тубболница

28 септември 2020 17:01,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 501

Областният управител Чавдар Божурски изпрати писмо до министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, с което поиска становището му относно терена на бившата Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести, в ликвидация, в Сливен. В писмото се предоставя информация за предприетите от областния управител и кмета на община Сливен съвместни действия за разрешаване на проблема, като основната болнична сграда се обособи в самостоятелен имот. Идеята е дворното място от близо 28 декара, частна държавна собственост, да се използва за обществени нужди: запазване на съществуващия парк и обособяването му в самостоятелен имот, отреждане на терен за обществен паркинг и на терен за комплексно застрояване.

В писмото до министъра се съобщава, че областната администрация е предоставила на РЗИ допълнителна информация относно исканото изменение на ПУП и е получено съгласие за това.

Положително становище вече е получено от министъра на културата след проверка на място, извършена от Националния институт за недвижимо културно наследство, тъй като сградата на бившата тубболница и паметник на културата.

За изменението на ПУП, съгласно Закона за устройство на територията, е необходимо и положителното становище на министъра на здравеопазването като принципал на болничното заведение в ликвидация.