Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава работата по велоалеите, предстои полагане на още два слоя асфалт

30 септември 2020 09:04, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 498
Shema

„При изграждането на велоалеите в Сливен се търси баланс между интересите на различни групи хора, като в същото време не компрометираме намерението си да изграждаме такава инфраструктура, дори с оглед повече на бъдещето, отколкото на настоящето“. Това заяви кметът на Сливен Стефан Радев пред журналисти. Общината защитава позицията, че мрежата трябва да бъде изградена, защото е важно за бъдещето, за децата и за цялата общност, която само ще спечели от наличието на алеи за велосипедистите.

„Смятам, че е добре да работим в тази посока, отколкото да не правим нищо. Някои хора казват, че има малко велосипедисти, но те няма да станат повече, ако липсва инфраструктура за тях“, каза кметът.

Проектът изцяло е съобразен с наличната инфраструктура - улици и тротоари. На места се стесняват лентите за движение, както е на бул. „П.Хитов“, където ще има места за паркиране от двете страни, велоалеи и тротоари.

По думите на кмета регулирането на ширината на лентите е една от тенденциите, които се използват в Европа. Целта е да се предотврати движението на автомобилите с по-висока скорост и възможностите за рисково изпреварване, както това се случва често по бул. „П.Хитов“.

„В момента фирмата-изпълнител работи на няколко обекта едновременно и се надяваме това да позволи по-рано да приключи“, каза зам.-кметът Стоян Марков. Той допълни, че Общината се съобразява със сигналите на граждани и се старае да няма ощетени по отношение достъп до имоти и паркиране.

Новата веломрежа е с дължина от 10 километра. Към момента е поставен само първият слой асфалт. Ще има още два, като последният ще е червен. Ще бъдат изградени 75 велостоянки на определени места, където могат да се оставят велосипедите.

Община Сливен се извинява на гражданите и призовава за търпение всички, на които изграждането на велоалеиете създава неудобство.

Схема на велоалеите - в прикачения файл.

Снимки

Shema

Файлове

Shema_veloalei [8.21MB]

Portable Document Format File