Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в Седмото заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Регионално развитие”

02 декември 2010 17:25,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1089
снимка

На 1 и 2 декември 2010 г., областният управител на Сливен г-н Марин Кавръков участва в Седмото заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Регионално развитие”, което се проведе в гр. Правец.

Форумът бе открит от заместник министъра на регионалното развитие и ръководител на Управляващия орган на ОПРР г-жа Лиляна Павлова. Тя представи напредъка по изпълнението на програмата към декември 2010 г. и предизвикателствата за новия програмен период 2014-2020 г.

На заседанието се прие протокола от шестото заседание на Комитета за наблюдение, както и информирация за допълненията и подобренията, извършени в Годишния доклад за изпълнение на ОП „Регионално развитие” за 2009 г.

По време на заседанието бе разгледана и приета индикативната годишна програма за 2011 г., обсъдени бяха и приети промени по ОП „Регионално развитие”.

Досега са разплатени 321 млн. лв. по ОПРР или 21 % от размера на договорените средства. До края на 2011 г. се очаква разплатените средства по ОПРР да бъдат 1 млрд. лв. или 26 % от бюджета на програмата. Министър Томислав Дончев участник заседанието заяви, че ОПРР е важна, защото е доказателство, че България може.

Областният управител на Сливен г-н Марин Кавръков е член на Комитета за наблюдение на ОП „Регионално развитие” и е представител в него на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район.