Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Военно формирование 22220-Сливен отбеляза 70 години от връчването на бойното знаме

05 октомври 2020 16:18, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 545
70 godini

Военно формирование 22220-Сливен днес отбеляза 70 години от връчването на бойното знаме. То е зачислено на 6 октомври 1950 г. с указ на Президиума на Народното събрание на Народна Република България.

В честването на годишнината се включи и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който в знак на почит, заедно с останалите гости, поднесе цветя пред паметника на танкиста.

Церемонията започна с тържествено строяване, посрещане на знамето и награждаване на военнослужещи и цивилни служители. Под звуците на тържествен марш премина личният състав и военна техника - четири танка Т-72 и две бронирани машини САУ 2С-1.

В празничното си слово към присъстващите командирът на Центъра за подготовка на специалисти в Сливен полк. Любомир Вачев отбеляза, че през годините от своето създаване военното формирование се е утвърдило като достоен наследник и продължител на най-добрите традиции и умения на българското войнство.

„Нашите постижения са извоювани и защитени с много усилия, положени от целия личен състав“, заяви още полк. Вачев. Той отправи пожелания към всички за здраве, късмет, семейно щастие и разбирателство, силна воля и енергия за посрещане на предизвикателствата на днешното време.

Сред официалните гости на събитието бяха още сливенският градоначалник Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, директорът на Регионална служба „Военна полиция“ полк. Веселин Георгиев, началникът на Военно окръжие-Сливен подп. Иван Иванов, началникът на Военна болница-Сливен полк. Илиян Комитов, полк. Росен Кльонтов и подп. Ангел Атанасов – Командване на сухопътните войски, бивши командири и офицери на поделението през годините.

В рамките на честването с тържествен водосвет бе открита и нова фитнес зала в района на военното формирование.

Началото на формированието е поставено преди 72 години, когато през месец октомври 1948 г. в град Сливен са дислоцирани три танкови дружини – от Казанлък, София и Пловдив. Със заповед на Министерството на отбраната от 01.01.1949 г. новото танково съединение е вписано в регистрите на Българската народна армия като 3-та танкова бригада, която става съществена част от Трета Българска армия.

 

Снимки

70 godini 70 godini70 godini70 godini 70 godini70 godini