Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Засилени мерки срещу Ковид-19 в социалния дом на Качулка

08 октомври 2020 11:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 532
Zasileni merki_Kachulka

В Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище Качулка се предприемат и засилват всички мерки, поради вероятността от увеличаване на броя на заразените с коронавирус.

Целият персонал и част от потребителите ще бъдат изследвани за Ковид-19. Пробите ще бъдат взети в петък, тъй като потребител на дома е установен с коронавирус на 6 октомври и е приет в болницата. Шест от потребителите са имали пряк контакт и ще бъдат изследвани с целия персонал.

Всички служители, които са имали контакт с болния, са поставени под 14-дневна карантина в домашни условия. Директорът на дома Злати Стоянов съобщи, че движението в сградата е ограничено, хората в пряк контакт с пациента са изолирани, закупени са термометри за ежедневно измерване на температурата. Засилена е дезинфекцията в помещенията и е направена външна дезинфекция около блоковете, както и на превозните средства, които ще се ползват при нужда. Определени са дежурни екипи и хора, които да доставят храната по стаите. Служителите работят с предпазни облекла.

Община Сливен призовава гражданите да повишат бдителността си предвид отчетеното завишение на заболелите в страната, да спазват мерките, свързани с дезинфекция, носене на маски и често миене на ръцете.