Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тежкоатлетите от клуб "Христо Бъчваров" за пореден път първи в България

28 септември 2020 13:08, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 3 години, брой четения: 762
1111

Общо 40 медала спечели СК „Христо Бъчваров” - Сливен от Държавния личен шампионат по вдигане на тежести за всички възрастови групи в Хасково. Възпитаниците на Пламен Братойчев и Севдалин Минчев се поздравиха и с шест титли. Над всички бяха Николай Николаев в кат. 61 кг при кадетите до 15 години, Тодор Тодоров в кат. 55 кг при кадети до 17 години, Божидар Танев в кат. 73 кг при юношите и при мъжете – Петър Ангелов в кат. 67 кг и Божидар Андреев в кат. 81 кг.

 

За най-добър състезател на шампионата бе определен Божидар Андреев.

 

„На база спечелени отличия сливенският клуб се нарежда сред трите най-добри в България, а надпреварата ще бъде зачетена и като първи кръг на Държавно отборно първенство” , поясни Пламен Братойчев за Дарик радио. За бъдещи международни състезания ще разчита на Николай Николаев, Тодор Тодоров, Божидар Танев и на Габриела Демирева, която се възстановява след травма

 

По думите на наставника Божидар Андреев е поканен да участва за пореден сезон в немския шампионат, който ще стартира през ноември. „Но ще се случи само, ако с него пътувам и аз”, категоричен е наставникът му..

 

В момента националите са на едноседмична почивка по родните си места, а след седмица отново се събират на централизирана подготовка.

”Така трябва да бъде, за да може всички да са в добро физическо състояние”, каза още треньорът.

Източник: dnews.bg