Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Бойко Борисов получи апликация на тракийска колесница от Община Нова Загора

03 декември 2010 18:11,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 13 години, брой четения: 2366
откриване

Министър-председателят Бойко Борисов откри новата сграда на Община Нова Загора. Той изрази надежда, че общината ще бъде за пример и служителите в нея ще посрещат гражданите и те ще остават доволни. Кметът на общината Николай Грозев бе убеден, че днешният ден ще остане в летописа на новата история на Нова Загора.

„От години общината имаше нужда от собствена сграда, с която да бъдем лицето на този град и ето, че този ден дойде. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в това благородно дело”, каза кметът. Сградата е със застроена площ от 1 442 кв.м., разгъната застроена площ – 3 030 кв.м., зелена градина и служебен паркинг. Тя е построена за 2 640 000 лв. „Нека всички, които ще работят в тази сграда, да знаят, че трябва единствено и само да работят за интересите на гражданите на нашата община Нова Загора”, допълни Грозев.

В знак на уважение към Бойко Борисов, Община Нова Загора подари на премиера апликация на тракийска колесница, открита през 1 976 г. край новозагорското село Караново. Апликацията е изработена от бронз и дъбово дърво и според археолозите е единствена по рода си в целия свят.

На официалното откриване присътваха още народните представители от ПП ГЕРБ Десислава Танева и Диян Червенкондев, кметът на Сливен Йордан Лечков, областният управител Марин Кавръков и стотици жители на град Нова Загора.

Снимки

Община Нова Загораподарък