Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

16 души от потребителите и персонала в "Качулка" са с положителни проби

10 октомври 2020 11:42,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 540
ковид

16 души от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост – селище „Качулка“ дадоха положителни проби за коронавирусни инфекции, съобщиха от Областния кризисен щаб. По данни на РЗИ, четирима от болните са служители в социалното заведение – медицинска сестра и персонал, 12 са заболелите потребители. Към момента състоянието им не изисква хоспитализиране. Лечението на служителите ще се осъществява в домашни условия, под наблюдение на личните им лекари. Потребителите ще бъдат наблюдавани на място от личния им лекар. Селище „Качулка“ има план за действие в условията на COVID-19, създадени са условя за изолация на инфектираните потребители, предприети са всички необходими мерки срещу разпространението на коронавируса. В социалното заведение са настанени 200 потребители, работещите в него медицински лица и друг персонал са над 100 души. Изследванията продължават.

Освен диагностицираните лица в дома, през последното денонощие положителни проби за коронавирусни инфекции са дали още 19 жители на областта. Петима от тях са заболели в две семейни огнища. 14 души са дали положителен резултат, след като са изследвани в триажните отделения на болнични заведения в Сливен или са се изследвали по собствено желание.

 

Сред заболелите има учител и ученик от две различни учебни заведения. Инфектирането не е станало в образователните институции, а в семейно огнище.

По общини новите случаи на COVID-19 са: 26 – община Сливен, 6 – община Нова Загора, 2 – община Котел и 1 – община Твърдица.

Областният кризисен щаб призовава гражданите към лична отговорност и дисциплина за спазването на разпоредените противоепидемични мерки – правилно носене на предпазни маски за лице в закрити площи, спазване на физическа дистанция, редовна дезинфекция вкъщи и на работното място, често миене на ръцете.