Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поздрави столетничка от Мечкарево

14 октомври 2020 09:16,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 550
Зам.областният управител К. Костов поздрави от името на областния управител Ч.Божурски и от свое име столетничката Мона Качарова. Снимка: Георги Ангелов.

Мона Качарова от сливенското село Мечкарево навърши 100 години. За рождения й ден на 13 октомври областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес. В него се отбелязва, че много малко хора имат шанса да изминат подобен житейски път, да познават промените на различни епохи, да отгледат деца, внуци, правнуци и праправнуци, да съхранят уважението на близки и познати и да бъдат пример за тях. „Поднасям уважението си към Вас и семейството Ви с най-сърдечни пожелания за здраве и още много радости, които да съпътстват дните Ви“, се казва още в поздравителния адрес. Той бе поднесен на столетничката от зам.областния управител Камен Костов, който бе гост на тържеството за юбилея. Празникът бе организиран от кмета Георги Стоянов на Мечкарево и близките. Поздравителен адрес бе изпратен и от кмета на община Сливен Стефан Радев.

Мона Качарова е отгледала две дъщери, има пет внуци, 8 правнуци и 4 праправнуци. Работила е дълги години в тогавашното ТКЗС в Мечкарево. И до днес, въпреки напредналата си възраст, продължава да се грижи, според възможностите си, за двора вкъщи. Трудолюбието, връзката със земята и любовта на голямото семейство са рецептата й за дълголетие.