Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изследванията на потребителите в „Качулка“ продължават

15 октомври 2020 15:07,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 486

Изследванията за коронавирусни инфекции сред потребителите на Дома за пълнолетни мъже и жени с умствена изостаналост „Качулка“ продължават, съобщи Областният кризисен щаб. Днес, 15 октомври, са взети проби на пулове от 59 потребители, по данни на РЗИ. Ден по-рано бяха взети проби за изследвания отново от потребители – 20 души, които са били от най-близкия кръг контактни лица на заразени служители от персонала. Очакват се резултатите. Пробонабирането сред потребителите ще продължи по график. Областният кризисен щаб припомня, че целият медицински и немедицински персонал вече е изследван. Засега числеността на заболелите остава същата: 54 души, от които 12 потребители и 42-ма служители, сред които 23-ма души са санитари и медицински сестри.

Продължават епидемиологичните проучвания в Дома за стари хора в новозагорското с.Баня. Към момента диагностицираните с COVID-19 служители са двама, като един е медицински персонал.

През последното денонощие са регистрирани 13 новозаболели от областта. В община Нова Загора са диагностицирани 7 души, сред които учител и стоматолог. Има инфектирани в семейно огнище. В община Котел има един заболял – медицинско лице. В община Сливен заразените са трима, в община Твърдица – двама. Епидемиологичните проучвания продължават.

За съжаление, битката с коронавируса изгуби пациентка на 63-годишна възраст, постъпила в болнично заведение в тежко състояние. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките й.

Активните към момента случаи на COVID-19 в областта са 191, от тях болните в община Сливен са 119 души, в община Нова Загора – 47, в община Котел – 20 и в община Твърдица – 5. Завишението в броя на заболелите в община Сливен се дължи и на установените през последните дни положителни случаи в „Качулка“.

Под карантина са 431 лица.

Освен резултатите от пробите, взети от потребители в „Качулка“, се очакват резултати от още 18 проби: 13 са на лица със симптоми, 1 е на медицински персонал, 3 са на контактни лица и 1 е контролна.