Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

47 акта са съставени за ден в област Сливен за неносене на предпазни маски в закрити площи

16 октомври 2020 09:27,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 521

Засилените проверки за спазване на разпоредените от здравния министър противоепидемични мерки бяха възобновени от 14 октомври, съгласно дадените указания на областния управител Чавдар Божурски и решение на Областния кризисен щаб, взето на последното му заседание. Проверките ще се извършват самостоятелно от институциите, ангажирани с контрола, както и съвместно от техни представители.

В сряда, 15 октомври, на територията на община Сливен и община Котел са извършени съответно 25 и 6 проверки от служителите в местните Районни управления, информираха от ОД на МВР – Сливен. В Сливен са съставени 42 акта за неносене на предпазни маски в закрити площи, в Котел актовете са 5. Минималната санкция, предвидена в закона за това нарушение, е от 300 лева за физическите лица. Здравните инспектори са осъществили 13 проверки, без открити нарушения.

Инспекторите от Дирекция „Инспекция по труда“ извършиха проверки в 7 предприятия от областта, при които е установено, че повечето работодатели изпълняват ангажиментите си съгласно трудовото законодателство за опазване живота и здравето на работещите в условията на риск от разпространение на COVID-19. Проведен е извънреден инструктаж на персонала за запознаване с мерките, осигурени са лични предпазни средства, дезинфектанти, когато производството позволява, са въведени мерки за осигуряване на физическа дистанция. Констатирани са нарушения в 2 от предприятията, за които са дадени задължителни за изпълнение предписания.

Областният кризисен щаб съобщава, че ежедневният засилен контрол продължава. Целта е да се ограничи риска от разпространение на коронавируса .