Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен получи наградата за най-иновативна община за 2020 г. на Националния борд по туризъм

16 октомври 2020 11:24, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 502
Награда - Най-иновативна община 2020

Община Сливен е с поредно национално отличие. В четвъртък градът под сините камъни получи наградата за най-иновативна община за 2020 г., връчена от Националния борд по туризъм. Това стана в София, по време на дискусия: „Туризмът в условията на COVID-19 „Анти-коронни номера“ по света и у нас“, организирана от борда и с подкрепата на списание „Егоист“ и технологичната компания „Абилитикс“.

Наградата беше връчена заради въвеждането на чатбот платформата Скили, разработена от българска IT компания по повод пандемията. Чатботът отговаря на най-важните въпроси, свързани с превенция на вируса, симптоматика и др. След това беше създаден чатбот Хаджията, който разказва всичко за Сливен и отговоря на въпроси бързо и по всяко време.

„Това високо отличие означава много за нас като ръководство на Община Сливен. Награждаването ни показва, че работим в правилната посока за развитието на туризма и налагането на Сливен като дестинация на туристическата карта на България. Този приз е първото ни високо отличие след стартиране изпълнението в края на 2019 година на новата ни Концепция за развитие на туризма. Благодарение на доброто партньорство с технологичната компания „Абилитикс“ успяхме на официалния сайт на Общината, на сайтовете Инфотуризъм Сливен, на крепост „Туида“ и Регионалния музей да поставим и оживим чатбота „Хаджията“. Той посреща и предоставя необходимата на туристите информация за Сливен и региона, за туристически обекти, заведения за хранене и места за нощувка. “, каза заместник-кметът Стоян Марков, който прие наградата.

Той отбеляза, че тази поредна награда, освен че е добра оценка за Община Сливен, задължава повишаване качеството и поддържане на добри услуги за туристите, които посещават Сливен.

„Продължаваме да търсим нови решения за подобряване на туристическата инфраструктура на Сливен и региона. В тази посока, в края на тази и през следващата година, очакваме стартирането на проект на стойност от 8 милиона лева“, допълни Марков.

Номинациите бяха направени чрез класация, извършена от изкуствен интелект, който е събрал мненията на 500 респондента с интереси в сферата на туризма в онлайн среда. Победителите в различните категории са:

- Най-предпочитана морска дестинация през лято 2020 – Созопол

- Най-предпочитана планинска СПА дестинация за 2020 – Велинград

- Най-харесван плаж през лято 2020 – Перла, Приморско

- Най-препоръчван морски хотел през лято 2020 – „LIGHTHOUSE“, Балчик

- Най-атрактивен SPA хотел през 2020 – „Парк и СПА хотел Марково“, с. Марково

- Най-иновативна община за 2020 – Сливен

- Най-предпочитан бар в София за 2020 – „Oscar club“

- Най-харесван ресторант в София за 2020 – „Ниагара“.

Снимки

Награда - Най-иновативна община 2020Награда - Най-иновативна община 2020Награда - Най-иновативна община 2020Награда - Най-иновативна община 2020