Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

40 нарушения бяха констатирани при над 70 проверки за спазване на мерките в област Сливен

16 октомври 2020 12:52,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 440

Служители на ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Инспекция по труда“ извършиха на 15 октомври над 70 проверки в търговски обекти, производствени фирми и обществени места, намиращи се в закрити площи. Те приключиха с 36 акта и 4 предписания.

52 са проверките, извършени от служители на реда – 29 на територията на РУ на МВР – Сливен, 20 – РУ в Нова Загора и 3 – РУ – Котел. Съставени са 36 акта за неносене на предпазни маски в закрити площи. Връчени са 3 предписания на представители на търговски обекти.

13 магазини и заведения за обществено хранене са били посетени от служители на Областната дирекция „Безопасност на храните“. Съставено е предписание на управителя на смесен магазин в Твърдица. Предстои повторна проверка.

Инспекторите от РЗИ са проверили 12 обекта, без открити нарушения.

Шест предприятия от областта са били обект на проверки от Дирекция „Инспекция по труда“ в четвъртък. Не са констатирани нарушения, свързани със спазването на противоепидемичните мерки. Инспекцията по труда обръща внимание на работодателите, че те имат ангажимент не само да актуализират оценката на риска и да предприемат мерки за минимизирането му, но и да осъществяват ефективен контрол по спазването им.

Три от проверките са извършени съвместно от РЗИ и ОД на МВР, други три – от РЗИ и ОДБХ.

Ежедневният контрол бе засилен от началото на седмицата по указания от областния управител Чавдар Божурски и с решение на Областния кризисен щаб. Това се налага във връзка с нарастващия брой на заболелите лица с коронавирусни инфекции. Целта е да бъде ограничено разпространението на заразата. Областният кризисен щаб напомня, че спазването на противоепидемичните мерки е проява на висока лична отговорност не само към собственото, но и към здравето на околните.