Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предстои на пленарно заседание: цифрови услуги, реформа на земеделската политика, covid-19, Беларус

16 октомври 2020 14:12, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 97
Пленарна сесия на 19-22 октомври 2020 г.

Членовете на Европейския парламент ще препоръчат правила за доставчиците на цифрови услуги и ще приемат позиция относно земеделската политика на ЕС по време на втория октомврийски пленар.

 

Правила за доставчици на цифрови услуги и изкуствен интелект

Цифровите услуги, включително онлайн платформи и пазари, са бързо растящ сектор. Евродепутатите искат ясни правила на ЕС в новия Закон за цифровите услуги, за да защитят неприкосновеността на личния живот и правата на потребителите. Те отхвърлят подхода „универсален за всички“ и настояват, че големите платформи трябва да бъдат държани под отговорност, докато на малките трябва да бъде позволено да растат. Пленарното заседание ще гласува три доклада, за да очертае приоритетите си.

Членовете на ЕП също ще очертаят как ЕС може най-добре да регулира изкуствения интелект (ИИ), за да стимулира иновациите, етичните стандарти и доверието в технологиите.

 

 

Бъдеща селскостопанска политика

Земеделската политика на ЕС трябва да бъде по-устойчива, устойчива и гъвкава, за да може да продължи да доставя безопасна храна на всички европейци. Освен това тя трябва да бъде по-добре съобразена с нуждите на отделните държави-членки. Евродепутатите ще изложат какво искат от мащабна реформа на Общата селскостопанска политика.

 

Covid-19

Парламентът иска да гарантира, че в случай на бъдещи блокировки всеки ученик в ЕС има достъп до образование. Евродепутатите ще приканят Комисията да изготви спешен план. Евродепутатите също ще обсъдят как да защитят заетостта и доходите и да помогнат на младите хора да си намерят работа по време на икономическа криза.

 

Брекзит

Брекзит е на дневен ред в сряда, когато председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ще обсъди срещата на върха на ЕС на 15-16 октомври с евродепутатите.

 

Обезлесяване

От 1990 г. в световен мащаб са загубени 1,3 милиона км2 гори - площ, по-голяма от Южна Африка. Депутатите искат обвързващи правила за спиране на обезлесяването, ръководено от ЕС, с санкции за компании, продаващи продукти, които застрашават горите и екосистемите.

 

Научете повече за горите в ЕС: https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/priorities/climate-change/20170711STO79506/climate-change-using-eu-forests-to-offset-carbon-emissions

 

Награда Сахаров

Председателят на парламента и лидерите на политическите групи ще вземат решение за наградата на Сахаров за свобода на мисълта за 2020 г. в четвъртък. Финалистите са демократичната опозиция в Беларус, хондураските екологични активисти и архиепископът на Мосул.

 

На дневен ред също:

Евродепутатите ще предложат цялостен преглед на отношенията на ЕС с Беларус, като повторят своята резолюция от септември.

Европейската комисия ще представи работната си програма за 2021 г. във вторник, фокусирайки се върху възстановяването от пандемията, зелената икономика и цифровизацията.