Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ротари Клуб Сливен реализира проект по осветяване на ключови пешеходни пътеки в града

16 октомври 2020 14:29, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 158
Ротари Клуб Сливен

Ротари Клуб Сливен отчете изпълнението на поредния си проект в полза на обществото. Този път усилията бяха насочени към подобряване на уличното осветление в града под Сините Камъни.

Със събрани средства от ротарианците, бе поставено специално насочено осветление на 7 пешеходни пътеки, намиращи се на булевард "Стефан Стамболов" и кръстовището на бул. "Бургаско Шосе" и бул. "Илинденско Въстание"

"Това е една инициатива, която бе замислена още през 2018 година, именно с цел да се подобри безопасността на средата за живот в Сливен. За съжаление през последните години, на неосветени пешеходни пътеки в града ни, зачестиха инцидентите, някои от които с фатален край. Надяваме се сега, след като насоченото осветление осигурява добра видимост на водачите в тъмните части на денонощието, да спомогнем за предотвратяването на бъдещи подобни трагедии." заяви Недко Недев, президент на Ротари Клуб Сливен.

"В дейността си, разчитаме доброто партньорство с Община Сливен да продължи и занапред, и да работим заедно за подобряване условията на живот в града ни." довърши той.

Ротари Клуб Сливен вече 21 години събира в своите редици лидери в бизнеса и професиите, които по своя воля отделят време и влагат уменията си в служба на общноството. За това време, членовете на клуба успяха да реализират множество проекти в областта на образованието, майчиното и детско здраве, опазване на водните източници и околна среда, подобряване на градската среда, както и в борбата с болестта полиомиелит.

Младежките организации Интеракт и Ротаракт, набират все по-голяма популярност в Сливен, и сами по себе си са гарант за устойчивото развитие на подетите инициативи.

Повече информация за отминалите и предствоящите дейности може да намерите в клубните страници във Фейсбук.