Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кои са 8-те нови случая на коронавирус в Ямбол?

16 октомври 2020 14:41, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 163
Изследване за коронавирус

Три семейни огнища са новите случаи на коронавирус в Ямболска област. Семейство от Ямбол – мъж на 53 г. и жена на 52 г., които работят в ТЕЦ „Марица изток“ 2, са с положителни проби, след като били в болнични и от работа им поискали да си направят PSR-тест, за да се върнат на работното място, съобщават от Делник.

Второ семейство от Ямбол – мъж на 75 г. и жена на 70 г., са хоспитализирани със симптоми и са дали положителни проби след изследване.

Третото семейно огнище са контактни на 63-годишен мъж, който беше положителен предния ден. След изследване се оказва, че са заразени съпругата му, дъщеря му и внучката му – ученичка в 3 клас. Заради нея ще бъде наложена карантина на класа й. По този начин паралелките под карантина в Ямболска област вече стават 5. Последната осма положителна проба в Ямболска област е на мъж на 26 г., учител в община „Тунджа“, в момента здравните инспектори установяват дали е имал защитени контакти с учениците.

Общо 560 са диагностицирани с коронавирус в Ямболска област, активните случаи са 122. От тях 17 са хоспитализирани – 9 в ямболската болница и 8 в лечебни заведения в други градове, 105 са оставени на домашно лечение. Излекуваните от заразата са 409, броят на починалите остава 30. Под карантина са 269 души от областта.

Източник: Радио 999
Снимка: pixabay.com