Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Светият Синод пусна онлайн учебниците по религия от I до V клас

16 октомври 2020 22:11, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 124
Книги

Учебниците по „Религия - Християнство-Православие“ на Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия са достъпни онлайн за четене и ползване от родители, учители и ученици в официалния сайт на Светия Синод.

До момента са изработени и готови учебниците от първи, втори, трети, четвърти и пети клас. Вече се подготвят помагала и за прогимназиален и гимназиален етап на обучение.

Учебниците са утвърдени от Министерството на образованието и науката и вече се използват успешно в обучението по „Религия” в българските училища. „Синодалните учебници са продължение на святото Кирило-Методиево дело и делото на техните ученици, оглавено в България от св. Климент Охридски и осенено от неговата епископска благословия за просвещаване на единокръвния ни народ.

Учебниците използват едновременно църковен и разбираем език, с което актуализират за съвременните поколения духовното наследство на светите Седмочисленици, но и ги доближават до нашите езикови и културни корени, до църковно-славянския и старобългарския езици – напр. чрез трите рубрики в учебника за 5 клас: любомъдрие, благонравие и лествица.“, пише на официалния сайт.