Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Иззеха над 32 000 къса контрабандни цигари в тайници на камиони

17 октомври 2020 10:08, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 162
........................................................

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД "Южна морска" откриха 32 800 къса - 1640 кутии цигари, укрити в тайници на товарни автомобили, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

При един от случаите, на 7 октомври, около 9:30 часа, камион с турска регистрация влиза в страната от Турция. Автомобилът е селектиран за проверка и пролъчен с рентгенова апаратура, при което е поставена отметка с подозрение върху две от гумите на третата ос на прикаченото ремарке.

При последвалата физическа проверка, след демонтаж на гумите се установява, че в тях са укрити 22 800 къса - 1140 кутии цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.

На 4 октомври в хладилен камион с турска регистрация, влизащ в страната от Турция след проверка с рентгенова апаратура и последващ физически контрол, митническите служители откриват 10 000 къса - 500 кутии цигари без бандерол, укрити във фабрични кухини, между двете стени на хладилното ремарке.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На водачите на превозните средства, турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

За по-малко от две седмици през октомври митническите служители на "Капитан Андреево", са задържали близо 15 000 кутии - 300 000 къса цигари. Иззети са 9054 кутии - 181 080 къса цигари, закупени от Република Турция от преминали пътници тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

За същия период по метода „анализ на риска“ при щателни митнически проверки са открити 5818 кутии - 116 360 къса безакцизни цигари, за което са съставени 58 акта.

Снимки

........................................................