» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Протестите продължават и след 5-то Велико народно въстание

17 October 2020 18:23, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 1 week ago, number of readings: 136
Протест в София

Тази вечер се планира да се проведе 101-ият протест срещу управляващото правителство в България. Той ще се проведе в центъра на София на обичайното място - пред сградата на президентството. 100-ият ден на антиправителствени протести в София вчера, наречен 5-то Велико народно въстание, премина под силен дъжд и известно напрежение между протестиращите и полицията.

Протестиращите призоваха за оставката на премиера Бойко Борисов и на цялото правителство, за оставката на генералния прокурор Иван Гешев и тази на генералния директор на БНТ Емил Кушлуков, информираха нашите репортери Надежда Николова и Цветелина Стоянова.

Протестиращите получиха подкрепа на място от евродепутати от Хърватия и Холандия. Евродепутатът Рамона Стругариу се присъедини чрез видеовръзка. Тя обяви, че победата, постигната в Брюксел, е победа за всеки българин, който е бил на улиците и площадите през последните 100 дни. Напрежение избухна пред БНТ, след като десетки протестиращи се опитаха да проникнат в сградата с намерение да участват в политическия анализ на предаването „Панорама”

Хвърлени са предмети и един от прозорците на Националната телевизия е счупен.

Гост в шоуто по това време беше Арман Бабикян от отровното трио, инициатор на протестите.

Малко преди 23:00 ч. част от протестиращите се разпръснаха, докато други блокираха кръстовището при моста на Орли за кратко преди протестът да приключи.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС