Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Антиправителствените протести в България продължават

18 октомври 2020 10:27, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 166
Евродепутатът Клеър Дейли

Жителите на столичния квартал "Горубляне" трябва да блокират днес в 16:00 часа главната пътна артерия на столицата на България - булевард "Цариградско шосе", за да протестират срещу корупцията, съобщи на снощния протест Иван Димитров от инициативния комитет "Горубляне".

По-рано ирландският евродепутат Клеър Дейли изнесе реч пред протестиращите, събрали се в така наречения Триъгълник на властта в центъра на София. Тя призова за незабавна оставка на кабинета на България и на главния прокурор на страната Иван Гешев. Клеър Дейли изрази увереност, че исканията на протестиращите ще бъдат изпълнени.

„Вие ще промените вашата държава - вие, обикновените граждани на България. Страната ти е много красива. Видях обаче пътища, които се нуждаят от ремонт и необработваема земеделска земя ”, посочи в речта си евродепутатът Дейли.

В края на протестния митинг, преминал без инциденти, демонстрантите се присъединиха към традиционното шествие до моста на Орли. Кръстовището на Орлов мост беше блокирано за близо един час.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС