Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриват статуя на Махатма Ганди във Варна за отбелязване на 150-годишнината му от рождението

18 октомври 2020 17:10, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 3 месеца, брой четения: 172
Махатма Ганди

Големият финал на честването на 150-годишнината от рождението на Махатма Ганди, световният апостол на мира и ненасилието и Баща на индийската нация, ще бъде отбелязан с откриването на неговата статуя в град Варна от Н. Пр. Г-н Иван Портних, кметът на град Варна и Н. Пр. Г-жа Пуджа Капур, посланик на Индия в България и Северна Македония, на 20 октомври 2020 г. Откриването ще се състои в градината до Стопанската гимназия на Г. Раковски, Варна в 11:30 часа и ще бъде удостоено от видни лица от всички сфери на живота, както и медиите от цяла България.

Бронзовата статуя на Махатма Ганди, изработена от изтъкнатия скулптор г-н Рам Сутар, е подарена от Индийския съвет за културни връзки, правителство на Индия. Това ще бъде втората статуя на Махатма Ганди, която ще бъде открита в България за отбелязване на 150-годишнината от рождението му - Статуя, курирана от скулптора г-н Иван Русев, беше открита от президента на Индия Н.Пр. Г-н Рам Нат Ковинд и уважаемият президент на България Н. Пр. Г-н Румен Радев през септември 2018 г., в Южния парк, София.

Българите отдадоха богата почит на Махатма Ганди по време на честванията на неговата 150-годишнина от рождението, които включваха изложба на специално създадени произведения на изкуството от 20 изтъкнати български художници, издаването на специален възпоменателен печат, „Сатяварта“ говори за значението на Махатма Ганди за тях, лекции , уеб семинари, състезания за викторина и живопис, прожекции на филми, LED проекции, дискове за засаждане на дървета, музикални почитания и др.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com