Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на Община Сливен за периода 2021-2027 г.

19 октомври 2020 12:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 529
Обсъждане

В зала „Май“ на Община Сливен днес се проведе първото от серията обществени обсъждания на Плана за интегрирано развитие на Община Сливен за програмния период 2021-2027 година. Кметът Стефан Радев определи Плана като най-важния момент за общината за следващите седем години.

„Това е план, който ще определи в каква посока ще се развиваме като община, къде ще бъдат насочени инвестициите от оперативните програми, в които Община Сливен участва, но и тези, които се изпълняват на територията на региона“, заяви кметът.

По думите му има много промени в начина, по който се управлява този инвестиционен процес спрямо сегашната рамка.

„Много по-голям акцент се поставя върху регионите, върху регионалните проекти, върху сътрудничеството между общините по една или друга тема. Но така или иначе това ще е Планът, който ще бъде основа за всички планове и стратегии, които общината ще изпълнява през следващия 7-годишен период. Важен е, защото определя какво финансиране и за какви области може да очакваме финансиране“, допълни Радев.

По думите му смисълът от такива обсъждания е максимално голям брой предложения и мнения на граждани да бъдат чути какви са възможностите на общината, респективно и заплахите, които трябва да бъдат редуцирани.

„Опитваме се за този програмен период да излезем от формализма, който обикновено се получава при създаването на такива документи. Целта ни е да го направим наистина работещ план, който адресира най-добрите възможности за общината, адресира и най-сериозните заплахи, които имаме за развитието. Искаме да го превърнем в инструмент за промяна на общината ни за добро“ заключи кметът Стефан Радев.

В Плана за интегрирано развитие на Община Сливен се определят целите за развитие на общината през следващия 7-годишен период и се дефинират ключовите проекти във всички основни области – инфраструктура, образование, социални дейности, здравеопазване, градска среда, транспорт и др.

Снимки

ОбсъжданеОбсъждане