Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 200 проверки за спазване на мерките са извършени в края на миналата седмица

19 октомври 2020 13:36,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 673

Над 200 проверки за спазване на противоепидемичните мерки бяха извършени от ОД на МВР, РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Инспекция по труда“ на територията на Сливенска област в последните дни на миналата седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб.

В периода от 15 до 18 октомври включително служители на РУ на МВР в четирите общини са осъществили 147 проверки, при които са съставени 12 предупредителни протокола на собственици или управители на търговски обекти и са съставени 100 акта за неносене на задължителните в закрити площи предпазни маски за лицето. За това нарушение законът предвижда минимална глоба от 300 лева.

32 са проверките на ОДБХ в търговски обекти и заведения за обществено хранене на 15 и 16 октомври, които приключиха с издаване на предписание в смесен магазин.

Дирекция „Инспекция по труда“ осъществи контрол в 13 предприятия, като в 2 от тях бяха дадени задължителни за изпълнение предписания.

Ежедневен е контролът на РЗИ. Проверките през последните два дни на изтеклата седмица приключиха без нарушения.

Четири от всички проверки бяха осъществени съвместно от представители на РЗИ, ОД на МВР и ОДБХ.

Контролът за спазване на разпоредените от здравния министър противоепидемични мерки бе засилен по указания на областния управител Чавдар Божурски и с решение на Областния кризисен щаб. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса на територията на областта.