Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

59 проверки са извършени на 22 октомври за спазване на противоепидемичните мерки

23 октомври 2020 12:45,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 470

Институциите, ангажирани с контрола за спазването на противоепидемичните мерки, са извършили на 22 октомври 59 проверки в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Служителите на Районните управления на МВР са осъществили в Сливен 27 проверки, в Котел – 4 и 1 – в Твърдица. Съставени са 5 предупредителни протокола и 15 акта за неносене на предпазни маски за лице.

Областната дирекция „Безопасност на храните“ е извършила 15 проверки – в ученически стол, в три детски градини и в 11 обекта от търговската мрежа и заведения за обществено хранене. Издадено е предписание на управителя на магазин за това, че не е въведена задължителната информация за извършваната дезинфекция.

Трудовите инспектори са посетили 11 предприятия в областта. Констатациите са, че работодателите изпълняват ангажиментите си съгласно трудовото законодателство за опазване живота и здравето на работещите в условията на риск от разпространение на коронавируса. Констатирано е нарушение в едно от предприятията, за което е дадено задължително за изпълнение предписание, отнасящо се до оценката на риска.

Ежедневният контрол за спазване на противоепидемичните мерки се осъществява по указания на областния управител Чавдар Божурски и съгласно решение на Областния кризисен щаб. Целта на проверките е превантивна, за ограничаване на риска от разпространението на заразата в областта.