Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предложението на областния управител за спирането на бърз влак със задължителна резервация от Бургас за София на гара Твърдица вече е факт

06 декември 2010 17:17,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1108

На 6.12.2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков получи от инж. Ангел Даскалов Директор на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, поделение за пътнически превози – Пловдив, уведомително писмо във връзка с Графика за движение на влаковете за 2010/2011 г..

След дълги години кореспонденции и нееднократно поставяне на различни форуми и срещи, за включване в разписанието за движение на влаковете, спирането на гара Твърдица, на бърз влак със задължителна резервация № 3620 от Бургас за София вече е факт.

Предложението на областния управител г-н Марин Кавръков, изпратено на 7 октомври 2010 г. е разгледано и прието на заседание проведено на 8 октомври 2010 г..

Бърз влак със задължителна резервация № 3620 от Бургас за София вече ще спира на гара Твърдица.

В обратна посока, от София за Бургас, бързият влак със задължителна резервация № 3623 няма да спира, тъй като в гара Дъбово пътниците имат непосредствена връзка с пътнически влак № 30257 за гара Твърдица.

Областният управител, по молба на кмета на община Сливен, имаше предложение за възстановяването на бърз влак от Сливен за Пловдив, което не е прието за съжаление, по следните причини:

- желаещите да пътуват за гара Пловдив имат непосредствена връзка от пътнически влак № 30254 в гара Тулово с бърз влак № 4641 за гара Пловдив;

- друга възможност да се пътува е с бърз влак със задължителна резервация № 3620 през Тулово и Стара Загора за Пловдив;

- за връщане от Пловдив, пътниците могат да ползват пътнически влак № 82210 до Карлово и непосредствена връзка в гара Карлово с бърз влак със задължителна резервация № 3623.