Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

514 са активните случаи на COVID-19 в област Сливен

29 октомври 2020 14:29,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 624
covid

378 в община Сливен, 107 в община Нова Загора, 19 в община Твърдица и 10 в община Котел са активните случаи на COVID-19 към 29 октомври, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 37 населени места, сред които и на четирите общински центъра. Очакват се резултатите от 31 проби – 24 на лица със симптоми, 6 на медицински персонал, една проба е контролна.

47 души от болните към момента са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са лекар, медицинска сестра, учител. Петима души са се заразили в четири семейни огнища в Сливен. Епидемиологичните проучвания в Дома за стари хора в Сливен не са приключили, очакват се още проби.

За съжаление, трима пациенти изгубиха битката с коронавируса – на 81 и 78 години, с придружаващи заболявания, и на 43 години, за когото няма данни за придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

До 2 ноември са в сила временни противоепидемични мерки в Сливенска област, разпоредени със заповед на областния управител Чавдар Божурски. За този период не се допускат посещенията в нощни заведения и дискотеки, както и груповите празненства на закрито, включително сватби и кръщенета. Носенето на предпазни маски за лице, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават риска от инфектиране.