Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен проведе първото онлайн обсъждане за развитието на общината през следващия програмен период

30 октомври 2020 08:34, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 573
Online_obsujdane

Община Сливен стартира първото по рода си дистанционно онлайн обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Сливен за периода 2021-2027 (ПИРО).

На него бяха представени стратегическата част на Плана и основните проектни предложения по приоритети, които общината ще се стреми да реализира през следващите 7 години.

На първото обсъждане, което се състоя на 19 октомври, кметът Стефан Радев определи Плана като най-важния момент за общината за следващите седем години. По думите му това е план, който ще определи в каква посока ще се развива Сливен и къде ще бъдат насочени инвестициите от оперативните програми, в които общината участва.

В Плана за интегрирано развитие на Община Сливен се определят целите за развитие на общината през следващия 7-годишен период и се дефинират ключовите проекти във всички основни области – инфраструктура, образование, социални дейности, здравеопазване, градска среда, транспорт и други.

Подробности за приоритетите и целите на Община Сливен може да видите в прикачения файл по-долу.

С оглед спазване на противоепидемичните мерки следващите дискусии ще се провеждат отново дистанционно. Ще бъдат организирани още 3 сесии за представяне на Плана с възможност за изслушване на презентация и задаване на въпроси: на 5 ноември, на 12 ноември и 19 ноември от 11 до 12 часа. Дистанционното онлайн обсъждане ще стане чрез приложението за видеоконференции – Google Meet.

Всички документи, свързани с изработването на ПИРО-Сливен 2021-2027 са качени на сайта на община Сливен в секция Администрация/Общинско развитие/Проекти и програми/ПИРО 2021-2027. За повече информация, предложения и заявки може да пишете на:

piro.sliven@gmail.com или се обадите на телефон: 044/ 611 145

 

Файлове

Prezentaciq [842KB]

Portable Document Format File