Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

463 са жителите на областта с COVID-19

03 ноември 2020 15:24,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 560

463 са активните случаи на COVID-19 в Сливенска област към момента, съобщиха от Областния кризисен щаб. В община Сливен болните са 297, в община Нова Загора – 121, в община Твърдица – 29, в община Котел – 16. Те са жители на четирите общински центъра и на още 38 населени места.

Сред тях 11 души са диагностицирани през последното денонощие. С положителна проба е медицинска сестра от Сливен. Няма инфектирани педагози и ученици. Няма регистрирани огнища на работното място. Няма починали.

В социалния комплекс в Твърдица - дом за възрастни мъже с умствена изостаналост и дом за мъже с психични разстройства, бе изследван по метода на пуловете целият персонал, след като по-рано с COVID-19 бяха диагностицирани служител и санитар. Днес, 3 ноември, са взети проби за изследвани с PCR-тестове на лицата, чиито пулове са дали положителен резултат. В дома работят над 100 души, медицински и немедицински персонал. Домуващите са 220 души.

През изминалата седмица новите случаи в областта бяха 249 или с 22 процента в повече от предходния период. Сред тях има 7 лекари, 6 медицински сестри и трима санитари. В сферата на образованието заболелите са 5-има педагози и трима ученици, като, според здравните власти, по-благоприятната статистика се дължи на обучението от разстояние в електронна среда.

Половината от карантинираните 762 лица са диагностицирани и са провеждали лечението си в домашни условия. Останалите са били контактни на вече установени болни. Едва 9 души са карантинирани заради пристигане от рискова зона, сочи анализът на ОД на МВР.

Към днешна дата профилът на пациентите с COVID-19 обхваща хора на възраст между 25 и 49 години, работещи, без придружаващи заболявания. Област Сливен остава в червената зона на заболяемостта в страната с над 200 заболели на 100 хил.души население. Коронавирусът се разпространява дифузно.

Временните мерки от 4 ноември, въведени в област Сливен с решение на Областния кризисен щаб и със заповед на директора на РЗИ, целят да ограничат риска от разпространение на заразата и да намалят натиска върху здравната система в Сливен, лекарите и медицинските специалисти. Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и избягването на групови събирания доказано ограничават риска от инфектиране. Спазването на мерките е въпрос на лична отговорност към собственото здраве, здравето на близките и на лекарите, които от началото на пандемията работят на първа линия, без почивка.