Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Строги мерки в цялата страна срещу COVID-19 от петък

23 ноември 2020 17:34, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 месеца, брой четения: 231
Проф. Костадин Ангелов

Колкото и да е подготвена една система, тя не може да издържи на такъв натиск, няма да издържат лекарите ни, сестрите ни. Готов съм да поема всякаква отговорност, но не може да си позволим да губим живота на лекари, учители. Сега е време да се държим един за друг.

Разумът и сърцето ми казват, че е нужно да предприемем нови мерки, които да скъсат веригата на заразата.

С тези думи здравният министър проф. Костадин Ангелов анонсира предложението за строги мерки в цялата страна, които да влязат в сила от петък, предаде репортер на БГНЕС.

Здравният мнистър съобщи, че днес е направил предложенията пред премиера и пред коалиционните партньори. Предложих тези мерки да влязат от петък, 27 ноември. Те ще бъдат обсъдени на Министерски съвет и ще вземем решение, заяви той.

Предложих удължаване срока на извънредната противодепидемична обстановка с 4 месеца.

Преустановяване на присъствените занятия, стажове, практики във всички университети, училища, детски градини, ясли, извънкласни занимания.

Преустановяване работата на всички търговски магазини, тип, мол, заведения и др., с изключение на магазини за хранителни стоки, аптеки, банки, пощи.

Няма ограничение в дейността на обществения транспорт.

Ние не налагаме локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим. Така и вие ще станете герои в домовете си, заяви още проф. Костадин Ангелов.

Длъжни сме да направим това усилие. Защото само живите хора могат да вдигнат една държава. Няколко седмици дисциплина, ще спасят хиляди човешки животи.

Ако мерките дадат резултат, за Коледа ще обмислим отхлабване. Искам да дадем на системата поне месец, каза още проф. Костадин Ангелов.

Източник: БГНЕС