Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Гражданите трябва да предоставят актуален телефон за връзка при положителен тест за COVID-19

25 ноември 2020 16:15,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 405

Областният кризисен щаб призовава гражданите да предоставят актуален телефонен номер за връзка с тях при положителен резултат от изследване с PCR-тест. Целта е личните лекари и лекарите от РЗИ да установят бърз контакт с диагностицираните лица.

 

Телефонният номер се изисква в лабораториите, където гражданите са си направили изследванията. Всички семейни лекари получават по служебен път информация за пациентите си с положителен резултат. Те установяват връзка със заболелите по телефона, извършват преценка на състоянието им и дали имат нужда от хоспитализация, назначават лечение.

 

От РЗИ също установяват връзка по телефона със заболелите лица. Целта е да се извърши епидемиологично проучване, като се установят контактните им лица. Укриването на информация за кръга от контактни увеличава опасността от разпространение на заразата.

 

Предоставянето на неточни или недействащи телефонни номера значително затруднява установяването на връзка със заболелите и е предпоставка за риск в условията на актуалната епидемична обстановка.