Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков е патрон на регионалната изложба „БЯС”

10 декември 2010 15:10,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1208
снимка

След двадесет годишно прекъсване по идея на група художници от град Бургас в лицето на г-н Георги Динев и директорът на ХГ „Д.Добрович” – Сливен, г-жа Даниела Ненчева, Сливен е домакин на регионална изложба „БЯС”, включваща произведения на художници от Бургас, Ямбол и Сливен.

Същата беше открита на 8-ми декември, от 17.00 ч в зала „Сирак Скитник”, и в нея са изложени 230 творби на 160 автора, включващи живопис, графика, скулптура и текстил. Колкото и да са различни в своя почерк творците от трите области думата „Изкуство” ги обединява във изказ към красивото, което ни заобикаля.

Самата изложба се провежда под патронажа на областния управител на област Сливен г-н Марин Кавръков, при откриването, на която заяви ”Като инициатива тази изложба е едно чудесно начинание, една възможност творците на трите области Сливен, Ямбол и Бургас да покажат своите постижения и моето желание, е тя да се превърне в традиция”.

Председателят на дружеството на художниците в Бургас, г-н Георги Динев връчи на г-н Марин Кавръков литография в знак на признателност за съдействието, оказал при организирането и провеждането на тази изложба.

Изложбата ще продължи до 16-ти Януари, 2011 г.