Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С 22 процента се увеличиха заболелите през миналата седмица

30 ноември 2020 14:35, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 434
коронавирус

592-ма жители на Сливенска област бяха диагностицирани с COVID-19 в периода от 23 до 29 ноември, съобщи Областният кризисен щаб. Спрямо предходния период, се отчита нарастване с над 22 процента. Сред новозаболелите са 18 лекари, 8 медицински сестри и 8 санитари от различни болнични отделения.

 

През миналата седмица са излекувани 222 души.

 

За съжаление, битката с коронавируса изгубиха 21мъже и жени, като най-младият от тях е на 44 години. Повечето от починалите пациенти са с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към момента активните случаи на COVID-19 са 1231 на територията на областта. Заболелите са жители на 79 населени места. В община Сливен болни са 925 души, в община Нова Загора – 162, в община Котел – 82, в община Твърдица – 62.

 

201 са хоспитализираните.

 

1 212 лица са под карантина. От тях 967 са болни, в изолация и провеждат лечението си в домашни условия. 231 души са карантинирани като контактни на заразени. Останалите 14 са пристигнали от рискова зона.

 

Профилът на заболелите обхваща предимно лица във възрастовата група от 25 до 65 години, в активна трудоспособна възраст, работещи.

 

През миналата седмица в МБАЛ „Хаджи Димитър“ бяха разкрити още 16 COVID-легла за неусложнени и усложнени случаи.

 

Областният кризисен щаб призовава да се спазват противоепидемичните мерки – правилно носене на предпазни маски, често миене на ръцете, редовна дезинфекция, социална изолация. Заедно, с проявена отговорност от всеки, можем да се справим.